Om oss

Vår mottagning startades och drivs av två barnmorskor, Jenny och Ulrika. Tillsammans har vi förverkligat drömmen om vår egna mottagning.

 

Vi är barnmorskor som är certifierad inom ultraljud för gravida. Tillsammans har vi lång erfarenhet inom förlossningsvård, specialistmödravård, auroraverksamhet, amningsrådgivning och föräldra- och förlossningsföreredande kurser. Hos oss möts ni av professionalism och legitimerad personal som arbetar under sekretess.

 

På Två barnmorskor finner ni även en läkarmottagning där ni träffar gynekolog Torbjörn Fryklund. Hos Torbjörn bokar ni tid för gynekologiska besvär, klimakteriebesvär, infertilitet, gynultraljud etc. 

 

Vi innehar patientförsäkring och använder oss av Socialstyrelsen godkänt bokning- och journalsystem. Vi är registrerade som verksamhet hos Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Ulrika Sellin

Leg. Barnmorska

 

Jenny Jansson

Leg. Barnmorska

 

Torbjörn Fryklund

Leg. Läkare

Specialist inom gynekologi & obstetrik

Ulrika

Jag kommer än ihåg lukten där på BB i Sollefteå när jag hälsade på min mamma på hennes jobb. Känslan av trygghet och stoltheten hos de som arbetade på förlossningen. Redan där föddes min längtan till att arbeta med något jag skulle känna mig stolt över och kunna förmedla och bidra trygghet till andra. Tidigt under min sjuksköterskekarriär bestämde jag mig för att jag just skulle bli Ultraljudsbarnmorska och drömde om att öppna egen mottagning och nu är det verklighet!

Jag har varit färdig barnmorska sedan 2013. Arbetat på förlossning, BB/GYN avdelning, specialistmödravård och ultraljud. Jag har arbetat som barnmorska i Sundsvalls, Uppsala och Lycksele. Jag är certifierad ultraljudsbarnmorska, RUL och TUL certifierad. Under 2023 har jag arbetat mestadels som ultraljudsbarnmorska på en stor ultraljudsmottagning i Stockholm. Under 2024 certifierar jag mig inom akupunktur för gravida vilket vi kommer kunna erbjuda som tjänst på mottagningen.


Jag älskar att arbeta med Jenny för att hon är lugn, omtänksam och otroligt duktig i allt hon gör. Hon brukar kalla mig för sin lillasyster, den hon aldrig fick. Detta vill vi förmedla när ni kommer till oss. Känslan att komma hem till oss, vara en del i vår familj och att bli bemötta med omtänksamhet och kärlek. Välkomna!

Jenny

När jag bestämde mig för att bli barnmorska arbetade jag som sjuksköterska på hjärtintensiven och verkligen stormtrivdes.  Jag hade arbetat där i många och hade tänkt arbeta där i flera år till. Men när jag var gravid med mitt första barn, min dotter bestämde jag mig för att bli barnmorska. Den barnmorska som jag hade under förlossningen var helt underbar. Hon blev och är fortfarande en stor förebild för mig än idag och en anledning till att jag ville bli just barnmorska. Fyra år senare, efter att jag fått mitt andra barn, min son så påbörjade jag barnmorskeutbildningen. Något jag aldrig har ångrat. Exakt varje dag är speciell i detta magiska yrke. Jag har arbetat som barnmorska nu i 16 år. Jag har arbetat på på förlossningen, BB/GYN, Specialistmödravården och auroramottagning. Som aurorabarnmorska arbetar och möter man peroner med förlossningsrädsla, något jag brinner lite extra för. Inom ultraljud vidareutbildade jag mig för nio år sedan och för två år sedan så startade jag eget företag. Jag har mestadels arbetat som konsult på en ultraljudsmottagning i Stockholm och fortsatte med samtal för förlossningsrädsla men i privat regi. Jag drivs av kontakten med de blivande föräldrarna och att varje individ ska känna sig speciell, mötas av ett fint och professionellt bemötande av mig som barnmorska. Att få en gravid och dess partner att känna sig trygg och finna sin inre trygghet, är så speciellt. Är så otroligt tacksam och glad att äntligen få öppna en EGEN mottagning och dessutom med Ulrika. Vi vill båda arbeta personcentrerat och har precis samma arbetssätt, så tillsammans skapar vi Två Barnmorskor och vi finns här för er!

 

Torbjörn

Torbjörn Fryklund är leg.läkare och specialist i gynekologi och obstetrik sedan 1988. Jag
startade och drev den privata Läkarpraktiken i Härnösand 1994-2019. Nu finns jag tillgänglig hos Två barnmorskor regelbundet vissa tider i veckan. I deras lugna och professionella miljö erbjuder jag hjälp med allmänna gynekologiska besvär, ultraljud men även infertilitetsutredningar och behandlingar i samarbete med IVF kliniker.

 

Jag är medlem i Svenska Läkarförbundet, Läkaresällskapet, Svensk Privatläkarförening, Svensk Förening för Gynekologi och obstetrik (SFOG) och Sveriges Privatgynekologer.

 

Har tecknad patientförsäkring och använder ett bokningssystem som är godkänt av Socialstyrelsen. Verksamheten är registrerad av Inspektionen för vård och omsorg (IVO).